במאמר הזה אנו נעסוק בשמירה על חיי הפרחים, ואחזקתן לאורך זמן.
קיבלתם מתנה זר פרחים, או סידור פרחים. לצורך העניין נדבר על זר פרחים.
כמה פעמים קרה לכם שקיבלתם זר פרחים, ואחרי כמה ימים הזר נבל לכם או הסריח.
יצא לי לשמוע מכמה אנשים שאומרים, איך אצלכם הפרחים ניראים כל כך יפים, אבל שהם אצלי בבית הם נובלים.
כידוע לכם שפרחים ללא תחזוקה נובלים, ולא מחזיקים מעמד ומעבר לזה מגיעים אף לסירחון.
שאנחנו מקבלים זר פרחים, או סידור פרחים, כדאי וחשוב להשקיע עוד קצת כדי שנהנה מהם.
פה אנחנו נסביר לכם את השלבים שעליכם לעשות בשביל לשמור על אורך חיי הפרחים.
הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות שאתם מקבלים זר הוא לפזר אותו כמובן בתוך אגרטל במקום מוצל וקריר.
להרחיק אותם ממזגן, תנור, מאוורר, ואף פירות אשר מוציאים רעלים מסוגים שונים הפוגעים בפרחים.
רוב הפרחים לא אוהבים חום, ומומלץ לשים אותם בחדר בו מצויה טמפרטורה בין 16עד 22 ככל שהוא נמצא במקום קריר יותר זה עדיף.
הדבר השני הוא לוודא שכל הגבעולים חתוכים בצורה אלכסונית כ 45 מעלות, כך שפתח יניקת המיים יהיה פתוח ככל האפשר.
הדבר השלישי למלא מיים בכמות מספקת כך שהמיים יגיעו לכל הגבעולים - בסביבות ה- 10 סניטמטר.
הדבר השלישי והוא לשים כמה טיפות של אקנומיקה (תלוי בגודל האגרטל) בערך רבע כפית אקונומיקה.
האקנומיקה שומרת על הפרחים שלא יצמדו אליהם חיידקים ומזיקים שונים, וסירחון. (לא להגזים ריבוי אקונומיקה יכול להזיק).
עוד מצרך חיוני לפרחים הוא סוכר, לסוכר יש כמה אלמנטים חשובים,
בין היתר לשפר את הגלוקוז - אשר מצרך חיוני לכל היצורים החיים, ולמשפחת הצמחים. - שרשרשת המזון.
הסוכר גורם לפרחים לזון ולאכול את הגלוקוז אותו הם צריכים, ובך לחיות יותר ואף להוציא ניצנים, ופריחה.
מומלץ גם להוסיף כמה טיפות לימון, אשר יביאו איתם את החומוצות שהפרח צורך, ובכך להעשיר את המזון ואת חיי הפרח.
הדבר האחרון שאותו אנחנו צריכם לעשות הוא לחזור על הפעולות שנאמרו למעלה מידי כמה ימים.
את המיים מומלץ להחליף כל יומיים ובכך למנוע סירחון וחיידקים.
את הגבעולים מומלץ לחתוך כל יומיים כ-3 עד-5 סנטימטר, ובכך לחדש את פתח היניקה ולהעניק לפרח עוד חיים.
יש להוריד גבעולים ועלים אשר נרקבו או התייבשו, כדי להעניק לעלים האחרים את שאר המזון, ולמנוע מחיידקים להצטבר.
עבר תקופה מסויימת עשינו את כל הפעולות הנאמרו לעייל ובכל זאת הפרחים קצת נובלים.
באפשרותינו להחיות אותם עוד קצת.
מה שצריך לעשות הוא להרתיח מיים ולשים את גבעולי הפרחים בתוך המיים הרותחים למשך כעשר דקות.
פעולת המיים הרותחים גורמים לפתיחה מחדש של פתח היניקה והוצאת בועות האוויר אשר חוסמות את מעבר המזון בגבעול.
המיים צריכים להיות בכמות שתספיק להכניסם לכלי ושגובה המיים יהיה 5 סנטינטר לפחות.
אחרי פעולה זו יש לחתוך את הגבעולים בצורה אלכסונית כ- 45 מעלות כ- 5 סנטימטר לפחות.
בסידור פרחים לא ניתן לעבור על אותם הפעולות. סידור פרחים מוכנס בתוך ספוג ותזוזה מיותרת תהרוס את יופיו והידורו.
לכן בסידור צריך לוודא שהוא כל הזמן רטוב ולהוסיף קצת מיים כל יום.
מה שנשאר לנו לאחל לכם זה שתהנו מהפרחים שקיבלתם. מקווים שעזרנו :)
"כי אצלנו מדברים בפרחים"
פרחי ריטליה http://ritaliaflowers.dpages.co.il/